Vastuullisuus

Täällä kauniissa Etelä-Savossa, Saimaan vesistön kupeessa korostuu luonnon kauneus ja sen merkitys ihmiselle. Luonnossa mieli rauhoittuu, luonnossa kuljeskelu virkistää mieltä ja kehoa. Luonto on kaikille aina auki. ❤

Pyrimme kehittämään meidän toimintatapojamme ekologisemmaksi ja siten suojelemaan arvokasta ja upeaa luontoamme. Olemme juuri siitä syystä siirtyneet paperittomaan toimitukseen ja näin me säästämme jo valtavia määriä paperia, mustetta sekä sähköä vuositasolla, kun luovumme paperien kaksipuolisesta tulostamisesta.

Kartoitimme muoviselle pakkauspussille ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja ja siirrymme niihin asteittain, kun vanhat pakkausmateriaalit on käytetty. Tilalle tulee 80 % kierrätysmuovista valmistettuja pakkauspusseja sekä 100 % ilmastoneutraaleja pakkausmateriaaleja.

Kierrätämme kaikki materiaalit myös varastollamme, muovit, paperit ja pahvit jatkavat meiltä edelleen matkaa oman lajinsa kierrätykseen ja uudelleen käyttöön. Kierrätä sinäkin, pienistä puroista syntyy valtameri.

Me emme ole kertakäyttö brändi. Materiaalien suhteen olemme vaativia, laadusta emme voi tinkiä.

Tahdomme tarjota laadukkaita, mukavia sekä kestäviä materiaaleja. Tyylikkäitä ajattomia malleja, joissa sinä tunnet itsesi varmaksi ja ainutlaatuiseksi. Tuotteemme ovat mukavia päällä ja ne ovat todella monikäyttöiset.

Meidän päämateriaalimme Emana® on sertifioitu OEKO-TEX standardin 100 mukaan, mikä osoittaa, että tuotteessa ei ole käytetty haitallisia aineita. Emana® materiaali valmistetaan Brasiliassa. Kankaan valmistajalla on pitkät perinteet ja heidän missionsa on tarjota arvostettuja tekstiilejä ja palveluita kestävässä tuotannossa. Kaikissa tuotteissaan tuotantoprosessi on täysin kestävä ja luontoa kunnioittava. He valmistavat lisäksi muita ympäristöystävällisiä kankaita, jotka on kehitetty kierrätettävistä ja uusiutuvista raaka-aineista.

Brasiliassa meillä on pitkäaikainen kumppani ja tehdas, jonka arvot ovat yhtäläiset meidän arvojen kanssa,
Tehdas huolehtii muun muassa näistä asioista:

 • Kaikki jäteöljyt toimitetaan tehtaalle, joka kerää ne asianmukaisesti hävitettäväksi.
 • Kaikki käytetty materiaali kerätään kierrättävien ihmisten toimesta.
 • Tuotannossa on ABVTEX-sertifikaatti.
 • Tehtaalla käytössä aurinkoenergia.

ABVTEX-ohjelma: Vaatimusten noudattamista koskevien sääntöjen ja hallinnointiperiaatteiden tulee olla osa jokaisen yrityksen jokapäiväistä toimintaa. Muotikaupan alalla tämä on jo todellisuutta ja koko vähittäiskauppiaiden arvoketjun on oltava sopusoinnussa parhaiden käytäntöjen kanssa. Lisätäkseen eettisiä arvoja koko arvoketjuun ABVTEX loi yhdessä siihen liittyvien jälleenmyyjien kanssa ABVTEX-ohjelman vuonna 2010. Kaikkien vaatteiden ja alihankkijoiden, jotka toimittavat tai haluavat toimittaa ABVTEX: in jäsenjälleenmyyjille ja ohjelman allekirjoittajille, on läpäistävä vaatimukset ja ne on hyväksyttävä auditoinneilla. Katso määräykset:

 • Yhdistä brändi etiikkaan, ihmisoikeuksien suojeluun, orja-/lapsityövoimaa vastaan ja yhdistää innovatiivinen ja -tunnustettu aloite, Brasiliassa;
 • Johda aloitteita, joilla pyritään poistamaan epävarma työ taistelemalla epäreilua kilpailua vastaan;
 • Valvo toimitusketjua pätevien sertifiointielinten suorittamilla auditoinneilla;
 • Vähentää riskiä käyttää orjuutta vastaavaa työvoimaa, lapsityövoimaa tai tavarantoimittajien laittomien maahanmuuttajien käyttöä;
 • Työvoimavastuiden riskien vähentäminen;
 • Työympäristön parantaminen ja tapaturmien vähentäminen, työvoiman pysyvyyden parantaminen ja työntekijöiden tyytyväisyyden parantaminen;
 • Merkittäviä ja perustavanlaatuisia parannuksia liiketoiminnan kestävyyteen;

Meille tulee tuotteita myös Kiinasta mm. Trikoot ja farkkutrikoot, jossa meillä on luotettava kumppani. Tehtaalla ei käytetä lapsityövoimaa ja tehtaan työolot ovat valvotut. Kiinasta saapuvat materiaalimme eivät ole OEKO-Tex Standardin mukaisia vielä, mutta me etsimme jatkuvasti uusia ja ekologisempia materiaaleja, jotta voimme edistää kestävää kehitystä. Kiinasta on tulossa valikoimaan keväällä 2022 uusia kierrätettyä materiaaleja mm. kierrätettyä polyesteriä, jotka ovat myös OEKO- TEX standardin 100 mukaisia. Jatkamme siis työtämme, jotta voimme edistää kestävää kehitystämme ja tarjota edelleen laadukkaita tuotteita.

We

nature