Maksutavat

Paytrail sekä Klarna

Paytrail maksutavat:

 • Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-pankki
 • Mobiilimaksaminen: Mobile Pay, Pivo ja Siirto
 • Lasku- ja osamaksupalvelu: Walley, Jousto ja OP Lasku
 • Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express
 • Apple Pay

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.
Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle.
Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä

https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Pankkimaksut

Paytrailin maksupalvelun kautta on saatavilla kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet.

Kun asiakas maksaa pankkipainikkeen kautta, siirtyy raha ensin Paytrailin asiakasvaratilille, josta se tilitetään kauppiaalle tilitysviiveen jälkeen. Viive on tyypillisesti yksi pankkipäivä. Maksajan tiliotteella maksun saajana näkyy Paytrail Oyj.

Lista saatavilla olevista pankkien verkkomaksupainikkeista:

 • Osuuspankki
 • Nordea
 • Danske Bank
 • Ålandsbanken
 • Handelsbanken
 • S-Pankki
 • Aktia
 • Säästöpankki
 • POP Pankki
 • Oma Säästöpankki

Korttimaksut

Paytrailin kautta on mahdollista ottaa vastaan maksuja seuraavilla korttimaksutavoilla:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • MobilePay

Paytrailin kautta tehtävät korttimaksut kulkevat Netsin kautta, eli tapahtumahyvittäjänä (acquirer) toimii Nets. Maksamiseen sovelletaan korttijärjestelmien (esim. Visa, Mastercard, American Express) sääntöjä ja Nets -korttimaksujen tilityspalvelun yleisiä sopimusehtoja. Säännöt velvoittavat kauppiasta samalla tavalla kuin Paytrailiakin, koska kauppias ottaa vastaan korttimaksuja Netsin ja Paytrailin välisen sopimuksen nojalla.

Korttimaksujen vastaanottaminen Paytrailin kautta on lähtökohtaisesti turvallista.

Kaikki perinteiset korttimaksut varmennetaan käyttäen korttiyhtiöiden varmennusmenetelmiä (esim. Mastercard securecode, Verified by Visa), mikäli kortti on mukana varmennusohjelmassa. Tämä vähentää tehokkaasti korttiväärinkäyttöjä.

Koska maksut Paytrailin kautta tapahtuvat ilman, että käsittelemme fyysistä korttia, liittyy korttimaksuihin väärinkäytön riski. Seuraamme Paytraililla ja Netsillä kauttamme kulkevaa maksuliikennettä ja pyrimme ilmoittamaan asiakkaalle aina, kun maksu on jostain syystä mielestämme mahdollinen korttiväärinkäyttö.

Pidäthän siis huolen siitä, että yhteystietosi ovat meillä ajan tasalla.

MobilePay

MobilePay on helppo, nopea ja suosittu mobiilimaksutapa.

Voit tutustua sovellukseen tarkemmin MobilePayn verkkosivuilla.

MobilePaylla maksat ostokset verkossa vain yhdellä pyyhkäisyllä. Suomen käytetyin mobiilimaksusovellus MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille.

Näin maksaminen MobilePaylla etenee.

Kun asiakas maksaa MobilePaylla verkkokaupassa, maksu etenee seuraavasti:

1. Asiakas syöttää MobilePay-sovellukseen liittämänsä matkapuhelinnumeron tehdessään ostoksen verkkokaupassa
2. Maksu hyväksytään MobilePay-sovelluksessa
3. Maksu veloitetaan siltä maksukortilta, jonka asiakas on liittänyt MobilePay-sovellukseen

– MobilePay kysyy puhelinnumerosi
– MobilePay ilmoittaa, että maksu tulee hyväksyä MobilePay-sovelluksessa
– Maksu hyväksytään MobilePay sovelluksessa, jonka jälkeen käyttäjä palaa suoraan verkkokauppaan

Walley Lasku/Osamaksu palvelukuvaus

Klikkaamalla kassalla Tilaa painiketta ”Vahvistan lukeneeni,
ymmärtäneeni ja hyväksyneeni Collector Bank AB:n
Luottosopimuksen yleiset ehdot,
 jotka ovat saatavissa tällä sivulla olevan linkin takana.

Vahvistamalla tämän ostoksen hyväksyn, että oikeus maksun vastaanottoon siirretään
myyjältä Collectorille ja kauppahinta on maksettava Collectorin pankkitilille.”

Walley (luotonantajana toimii Collector Bank) tarjoaa mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla verkkokaupasta tekemäsi ostokset. Kun valitset ostotapahtuman yhteydessä Walley Lasku/Osamaksu -maksutavan, voit hakea ostosummaa vastaavaa laskuluottoa enintään 5 000 euroon saakka ilman alarajaa. Saat luottopäätöksen tiedoksi sen jälkeen, kun olet vahvistanut oston kauppiaan verkkosivuilla.

Walleyn/Collector Bankin hyväksyttyä luottohakemuksesi sinun ei tarvitse maksaa mitään ostosummasta saman kuukauden aikana. Walley lähettää laskun sähköpostitse aina tilausta seuraavana pankkipäivänä ja laskulla on koroton 45 päivän maksuaika. Laskuun lisätään laskutusmaksu 3,80 euroa, mutta luottokorkoa ei peritä ostopäivän ja laskun eräpäivän väliseltä ajalta.

Saatuasi laskun voit valita, maksatko laskussa mainitun kokonaissumman kerralla vai enintään 36 kuukauden osamaksuerissä (kuitenkin vähintään 10 euroa kuukaudessa) solmimalla Collector Bankin kanssa tililuottoa koskevan sopimuksen. Jotta voit maksaa laskun osamaksuerissä, sinun tulee maksaa laskussa mainittu vähimmäissumma tai sitä suurempi osuus kokonaissummasta sekä allekirjoittaa luottosopimus My Walley sivuilla laskun eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset apua allekirjoituksen kanssa, olethan yhteydessä Walleyn asiakaspalveluun.

Luottosopimus sekä yleiset ehdot ja vakimuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) ovat saatavilla My Walley -portaalissa.

Mikäli solmit tililuottoa koskevan sopimuksen ja suoritat saatavan osamaksuerissä, osamaksun laskut lähetetään sinulle kuukausittain ja eräpäivä on aina kuukauden viimeinen päivä. Jokaiseen laskuun lisätään tilinhoitomaksu 3,80 euroa kuukaudessa sekä 1,6 % kuukausikorko, mikä vastaa 19,20 % nimellistä vuosikorkoa. Sekä laskun että osamaksun osalta myöhästyneistä ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu kutakin maksumuistutusta kohden sekä kuukausikorko 1,6 % viivästyneeltä ajalta.

Voit peruuttaa tililuottosopimuksen 14 päivän kuluessa luottosopimuksen tekemisestä. Ilmoitus tililuottosopimuksen peruuttamisesta tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen hello@walley.fi tai puhelimitse numeroon 09 3158 9947. Käyttäessäsi peruutusoikeutta sinun tulee maksaa 30 päivän sisällä takaisin koko luottomäärä sekä takaisinmaksupäivään saakka kertynyt luottokorko.

Kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt voivat hakea luottoa Walley Lasku/Osamaksu -maksutavalla. Collector Bank tarkastaa luotonhakijan luottotiedot ennen luoton myöntämistä.

Luoton myöntäjä on Collector Bank AB (ruotsalainen y-tunnus 556597-0513 ja osoite Box 11914, 404 39 Göteborg, Ruotsi). Yleisen palvelukuvauksen Walleyn laskulla maksamisesta löydät seuraavasta linkistä: https://www.walley.fi/.

Luottoesimerkki, osamaksu: 1 000 euron luottomäärä ja 36 kuukauden luottoaika

Tililuoton korko on 19,2 % nimellisenä vuosikorkona ilmaistuna ja kuukausimaksu on 3,80 € kuukaudessa. Jos myönnetty luottoraja on 1 000 € ja luotto maksetaan takaisin 36 kuukauden aikana, sovellettavilla kampanjaehdoilla todellinen vuosikorko on 30,7 %, luottokustannusten yhteismäärä 433 €, maksettava kokonaismäärä 1 433 € ja maksuerien lukumäärä 36 kpl. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Sopimusehdot:

Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät seuraavasta linkistä:
https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_FI.pdf

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot löydät seuraavasta linkistä:
https://cdn.walleypay.com/terms/SECCI_FI.pdf

Jousto lasku ja osamaksu

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti.
Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään 2,90€:n laskutuslisä. 

Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa.
Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90€/kk.

Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko.
Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Joustolla ostaminen on turvallista. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teet vahvan sähköisen
tunnistautumisen. Palaavana asiakkaana voit tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän
kertakäyttöisen koodin avulla.

Jokaisen ostoksen yhteydessä teemme reaaliaikaisen ja automatisoidun luottopäätöksen. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lasku toimitetaan sähköpostitse. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy.
Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Mikä on OP Lasku?

OP Lasku on joustava, luotettava ja turvallinen maksutapa. Kaikkien pankkien asiakkaille sopiva OP Lasku mahdollistaa maksamisen laskulla tai erissä.

OP Lasku pähkinänkuoressa

 • Tarjoaa 45 päivää korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden erämaksuun.
 • Asiakkaalle palvelu on turvallinen ja kohtuullinen: se ei sisällä piilokuluja.

OP Laskun kustannukset?

 • Asiakkaalle tulee maksettavaksi tilinhoitomaksu 2,95 €.
 • Jos hän saa useamman laskun samassa kuussa, tilinhoitomaksu veloitetaan vain kerran. Tilinhoitomaksua ei veloiteta, kun tuote ei ole käytössä.
 • Erissä maksettaessa vuosikorko on 19,95 %.

Miten käyttää OP Laskua?

Kun asiakas haluaa maksaa OP Laskulla, hän valitsee sen maksutavaksi verkkokaupan kassalla. Luottopäätös tulee heti, ja asiakas voi päättää myöhemmin, maksaako summan kokonaan vai erissä.

Hyvä tietää OP Laskusta

 • Maksutavan käyttö edellyttää yli 20 vuoden ikää, maksukykyä sekä suomalaisen pankin verkkopalvelutunnuksia.
 • Luottopäätös perustuu maksukykyä koskevaan kokonaisarvioon. Sen vuoksi käyttöönoton yhteydessä kysytään tulot ja velanhoitomenot sekä tarkastetaan luottotiedot.
 • OP Lasku tarjoaa 45 päivää korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden maksaa erissä. Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 €, ja erissä maksaessa vuosikorko on 19,95 %. Jos asiakas maksaa laskusta minimierän, se siirtyy automaattisesti erämaksuun.
 • OP Lasku auttaa kuluttajaa pysymään kärryillä tilanteestaan: laskut lähetetään sähköpostitse, muistutukset tekstiviestitse. Käytössä on myös verkkopalvelu.

Mikä on Apple Pay?

Apple Pay tekee Apple-laitteesta turvallisen maksuvälineen: Asiakas voi maksaa laitteeseen liitetyillä maksukorteilla, eikä korttitietojen syöttämisestä tarvitse erikseen huolehtia. Verkkokauppaostoksilla Apple Pay on käytettävissä iPhonen, iPadin tai Macin Safari-selaimessa. Maksun voi hyväksyä suoraan laitteella yhdellä painalluksella.

Lisää Apple Paystä voit lukea täältä.

Klarnan maksuvaihtoehdot: 

Lasku, osamaksu, korttimaksut sekä verkkopankkimaksut. 

Klarnan maksutavat ovat turvallisia ja helppoja.

Klarna lasku – Osta ensin, maksa myöhemmin
 Maksa vasta, kun olet vastaanottanut tilauksesi
– Maksa rauhassa. Saat 30 päivää maksuaikaa
– Hallinnoi kaikkia ostoksiasi Klarna sovelluksessa

Klarna osamaksu – Osta nyt,
saat vähintään 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Käsittelymaksu 0 €, kulut maksuajan pidentämisestä 4,99 €/ostos.
Maksuaika lasketaan siitä päivästä, jolloin kauppa lähettää ostoksesi.

Verkkopankki- ja korttimaksu
 Käytä omia verkkopankkitunnuksiasi
– Kätevä ja turvallinen
– Maksutapahtuman välitön vahvistus
– Klarna ostajan turva

Pankki-tai luottokorttimaksut
Visa, Mastercard

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n ehdot.

Painamalla ”Tilaa” painiketta hyväksyt Leso.fi toimitusehdot.

“Jotta voimme tarjota sinulle Klarnan maksutapoja, saatamme kaupan
ostotapahtuman yhteydessä välittää henkilötietojasi yhteys- ja
tilaustietojen muodossa Klarnalle, jotta Klarna voi arvioida, oletko
oikeutettu heidän maksutapoihinsa ja räätälöidä nämä maksutavat sinulle.
Siirrettyjä henkilötietojasi käsitellään Klarnan oman tietosuojailmoituksen mukaisesti.”

En ole saanut Klarna laskua?

Klarna lähettää laskun sähköpostiin, kun olemme lähettäneet tilauksen.

Tarkista sähköposti sekä roskapostit.

Mikäli olet hukannut laskun voit kirjautua suoraan Klarnaan tästä linkistä:
https://app.klarna.com/login
Näet kaikki ostoksiisi liittyvät tilaukset, laskut, palautukset
ja tulevat eräpäivät kirjautumalla sisään.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä koskien maksua tai laskua,
olethan yhteydessä maksunvälittäjään Klarnaan.

Klarnan asiakaspalvelu
Klarnan puhelin asiakaspalvelu 09 425 99 771

Tilausvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi,
lähetämme välittömästi sähköpostiin tilausvahvistuksen, jossa näkyvät tilaustietosi.

Mikäli et saanut heti tilausvahvistusta, otathan meihin yhteyttä viipymättä!

Asiakkaan vastuulla on tarkastaa tilausvahvistuksen sisältö,
että yhteystiedot ovat oikeat, jotta lähetykset ohjautuvat oikeaan osoitteeseen.

Varmista, että osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat oikein.
Jos huomaat virheen, ota heti yhteys asiakaspalveluumme!

Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun.
Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen tilausnumerosi saatavilla.
Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla.
Sähköposti: info@leso.fi
Puhelin: 040 673 9771

Palvelemme teitä arkisin 08:00- 14:00.